h22 logo

Dela på

Kan Wild vara expons mest sevärda dansföreställning?

Det ser simpelt ut. Några metallstolpar på marken bara. Men när dansarna från Motionhouse virar sina kroppar runt dem i föreställningen Wild, då förvandlas de till en vildvuxen och känslointensiv kamp med centimeterprecision.

 

– Vi blandar dans och cirkus. Du kan inte ta bara en cirkusartist eller en dansare och köra. Vi blandar de två och låter dem smälta ihop, säger Junior Cunningham, repetitionsledare.

 

Det börjar med trafikljud ur högtalarna. Dansarna stressar med sina datorväskor och en är nära att bli påkörd. Åt publiken kastar de brödsmulor, som att vi är duvor.

 

Men snart lättar de från marken.

 

De tar hjälp av varandra, kliver på varandras knän, dras upp i varandras händer. De kommer högre och högre i de vingliga stolparna. Var och en rörelser som skulle få vilken halvtränad amatör som helst att bryta halsen.

 

– Det svåraste är när vi är hopkopplade allihop, då måste vi verkligen ha connection. Vi repeterar massor, så vi känner varandra, säger Berta Contijoch, en av artisterna.

 

De rör sig som ett gemensamt stim, lösgör sig från varandra och sammanstrålar igen som flockdjur. Det är bara när de samarbetar som de når toppen. När de fokuserar på sig själva ramlar de till marken som kräldjur.

 

Motionhouse är ett brittiskt scenkonstföretag som har producerat föreställningar i drygt 30 år. De turnerar runt världen, både inomhus och utomhus. Deras utställningar har kommit att handla allt mer om jorden vi lever på – med översvämningar, tidsbrist, rädsla, fångenskap och energi.

 

– Vi vill ge något riktigt brett, utan att någon ska kunna ha rätt och någon ha fel om handlingen, säger Junior Cunningham.

 

På Hamntorget visar de sin föreställning Wild, som de satte upp första gången 2019, sammanlagt åtta gånger under H22 City Expo. En riktig explosion i rörelse, musik och känslor.

 

Se alla tillfällen och tider i programmet här på exposajten.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Kan Wild vara expons mest sevärda dansföreställning?

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat