h22 logo

Dela på

Internationell touch när studenter mötte potentiella arbetsgivare

Det var stor aktivitet på Campus i Helsingborg när Greater Copenhagen bjöd in till internationell Karriärdag för studenter och arbetsgivare i området. Studenter som är i slutet av eller nyligen avlutat sina studier var välkomna till föreläsningar, mingel, ta en professionell profilbild och få möjlighet till korta intervjuer direkt på plats.  

 

Några av företagen på plats är spelutvecklarna Sybo, mjukvarutvecklarna Skymill och CRM-leverantören Lime.  

 

– Vi genomför det här eventet på olika platser ett antal gånger om året och det är alltid ca 120 studenter på plats, berättar Maria Sverka, marknadschef på Greater Copenhagen. 

 

Målet är att behålla kompetens och skapa möjligheter för studenter ska kunna hitta en relevant arbetsgivare att utvecklas tillsammans med nära platsen där man studerat. 

 

– Jag har egentligen studerat juridik, men har ett intresse för AI och det gör att det finns flera intressanta arbetsgivare inom det området på plats, säger Tany Calixto Bonfim, nyexaminerad jurist vid Lunds universitet. 

 

Anställd innan dagens slut? 

Företagen som träffar studenterna letar efter arbetskraft och det är inte helt ovanligt att några blir anställda direkt på plats. 

 

– Vi hoppas kunna få se att några intervjuer leder till anställning vid dagens slut, säger Maria Sverka. 

 

Greater Copenhagen är en samarbetsorganisation som ska främja tillväxt i nordens största metropolregion med en räckvidd på ca 4,4 miljoner invånare i Södra Sverige och Östra Danmark. 

Dela på

H22 City Expo är stängt

Internationell touch när studenter mötte potentiella arbetsgivare

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat