h22 logo

Dela på

Innovativa städer i unikt samarbete – bandet klipptes på H22 City Expo

Helsingborg utsågs nyligen till en av Europas mest innovativa städer i European Capital of Innovation Awards, iCapital. Bakom prisutdelningen står EU-kommissionen. På konferensen Urban Future, som inleddes på H22 City Expo i Helsingborg i dag, samlades en rad städer för att inleda ett helt nytt samarbete.

 

Det nya samarbetet går under namnet iCapital Alumni Network och planen är att det ska få fart på hela Europas innovationsarbete. Genom att arbeta tillsammans ska städerna lära varandra och förhoppningsvis också inspirera andra kring hur man kan arbeta med innovation.

 

Det första iCapital-priset delades ut 2014. Då stod Barcelona som vinnare. Sedan dess har städer som Amsterdam, Paris, Athen och Dortmund stått högst på prispallen. 2020 vann Leuven i Belgien och då kom Helsingborg tvåa. Dagens möte i Helsingborg var iCapital Alumni Networks första hittills och samlade både vinnare och andra som placerat sig högt på innovationslistan.

 

På bilden: Representanter från bland annat Cluj Napoca, Dortmund, Vantaa och Helsingborg.

 

Helsingborgs stads satsning på innovation

I Helsingborg angriper vi både nutidens och framtidens utmaningar. Med nya lösningar, unika samarbeten och effektiva arbetssätt kan vi helt enkelt göra mer för mindre. Här kan du läsa allt om hur vi jobbar med innovation och hur det genomsyrar hela organisationen. 

Dela på

H22 City Expo är stängt

Innovativa städer i unikt samarbete – bandet klipptes på H22 City Expo

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat