h22 logo

Dela på

Helsingborg laddar för folkfest på Hx: ”Det är kosläppskänsla”

2020 blev det digitalt och 2021 slutade det med en hybrid. Men det här året är Hx tillbaka i verkligheten igen. På Gröningen pågår just nu massor av förberedelser inför helgens stora evenemang, som i år äger rum tidigare än normalt.

 

– Det är finalhelg på H22 City Expo och då slår vi på stora trumman och kör samtidigt, med alla synergieffekter det innebär. Vi arbetar jättemycket tillsammans, säger Jonas Wilson Stoltz, projektledare Hx.

 

Han har haft den rollen sedan 2020 men i år blir alltså första gången på länge som det blir ett fysiskt evenemang av det hela. Och det är mycket som ska förberedas. El ska dras, scener ska byggas, bodar ska ställas på plats och så vidare.

 

– Det är lite annorlunda mot att arrangera ett digitalt evenemang, men vad kul det är. Det blir en helt annan publik uppslutning i år, säger Jonas Wilson Stoltz, och fortsätter:

 

– För oss som arrangör är det nästan kosläppskänsla.

 

2019 drog Hx 185 000 besökare, och om vädret håller i sig räknar Hx-teamet med att det blir ännu fler besökare i år. Bara framför den stora scenen på Gröningen får det plats 16 000 festivalbesökare samtidigt. Jonas Wilson Stoltz räknar med att Veronica Maggio-konserten på fredagskvällen kommer att bli helgens största dragplåster.

 

– Veronica Maggio är en av de största artisterna vi har haft. Hon brukar vanligtvis bara spela på betalfestivaler, men nu har vi lyckats boka henne hit där det är gratis för alla. Så det är en stor grej.

 

Utöver artister blir det mat, öltält och en massa andra aktiviteter som utomhusbio, bugg, crossfit och tivoli med pariserhjul. Och den peppiga stämningen går inte att ta miste på.

 

– För det första hoppas vi att vädrets makter är på vår sida. Sen hoppas jag att alla har med sig att det är en mötesplats för alla, så det är viktigt att ta det lugnt och att fokusera på att ha kul. Och sist men inte minst, vi hoppas så klart på en publiksuccé!

Hela programmet för Hx hittar du här.

Hx äger rum 1-2 juli. Krögartältet och festivalområdet på Gröningen finns kvar även söndagen den 3 juli, men då är det Rix FM-festivalen som står för underhållningen från den stora scenen på Gröningen.

Läs mer om Rix FM-festivalen här.

Många scener och mycket mat på Hx

Följande scener finns på Hx 2022 har följande scener:

  • Stora scenen, Gröningen:
  • Fria bad
  • Dunkers baksida
  • Rockscenen i Grytan
  • Kajpromenaden, trädäcket nära Roy’s Mat o Bar

Vad som händer på de olika scenerna hittar du här.

Maten på Hx hittar du här.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Helsingborg laddar för folkfest på Hx: ”Det är kosläppskänsla”

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat