h22 logo

Dela på

Lisa Olsson under dragningen Från vision till verklighet.

Få hela storyn: Så gick Helsingborg från vision till verklighet

Starka siffror och varma stories från insidan, så kan dragningen Från vision till verklighet med Lisa Olsson och Max Larcombe summeras. Presentationen handlade om hur Helsingborg bygger en innovativ organisation, där åhörare från både kommuner och näringsliv fick inblick i hur arbetet konkret går till.

 

Helsingborg blev utsedd till en av Europas mest innovativa städer 2020 och nu hålls H22 City Expo som en milstolpe på vägen mot stadens vision som ska uppnås 2035. När Lisa och Max berättade om arbetet blir det tydligt att det varit en lång resa för att nå hit.

 

– Det är egentligen under de senaste tio åren som vägen har krattats för att vi ska kunna vara där vi är idag. Mycket handlar om att etablera rätt kultur och det är något som tar lång tid att förändra, sa Lisa Olsson.

 

Tung statistik etablerade varför vi behöver satsa på innovation. 28% av landets befolkning går inte ut på kvällen för att de känner sig otrygga. Fler bor i städer där utsläppen skenar och snart har vi dessutom fler äldre vilket betyder att vi behöver satsa ännu mera på vård medan färre betalar skatt.

 

Under dragningen bjöds publiken på massor av exempel på hur staden jobbar med innovation för att lösa dessa samhällsutmaningar. Publiken fick höra om många av de medarbetare som driver innovationspiloter i staden, med brinnande engagemang för sina respektive verksamheter. Avslutningsvis poängterade Lisa och Max att Helsingborg förstås vill samarbeta ännu mera med kommuner, näringsliv och andra organisationer för att verkligen accelerera det vidare arbetet och för att dra nytta av varandras lösningar och kunskaper.

 

Presentationen Från vision till verklighet ges även den 16 juni, boka nu för att säkra din plats.

 

Lisa Olsson är innovations- och transformationschef i staden och jobbar strategiskt, medan Max Larcombe är enhetschef för Design & Innovation och jobbar operativt med innovationsstöd.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Få hela storyn: Så gick Helsingborg från vision till verklighet

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat