h22 logo

Dela på

Har du klappat en sjöstjärna förut? – Nu kan du testa på Havoteket

Stämningen är i topp på Havoteket. Personal från Miljöverkstaden håller på att undervisa skolklasser från årskurs tre. Vid Klappakvariet går några barn runt och letar efter djuren som gömmer sig där nere i vattnet. En pojke ropar och pekar att där är en sjöstjärna, han sticker ned handen i vattnet och klappar.

På Havoteket i Oceanhamnen kan du upptäcka vad som finns under havsytan och bekanta dig med djuren i Öresund. Havoteket har öppet från den 30 maj till den 3 juli.

 

Klappa fiskar och sjöstjärnor

Caroline Sjunner jobbar i vanliga fall på Miljöverkstaden, miljöförvaltningen. På Havoteket guidar hon bokade skolklasser så de kan lära sig mer om havet.

 

– Just nu är här en klass från årskurs tre som vi undervisar. Vi har haft flera låg-och mellanstadiebarn här. Men alla är välkomna hit, säger Caroline Sjunner. På Klappakvariet kan barnen se och klappa till exempel plattfiskar, krabbor, blåmusslor och sjöstjärnor. Vi visar också film om livet under ytan.

 

– Det populäraste på Havoteket bland barnen är att klappa djuren, säger Jessica Svensson, Miljöverkstaden.

 

Kolla på det du inte kan se

– Vi har också en aktivitetshörna. Med mikroskopet kan du se sådant som du annars inte kan se och förstå, till exempel växt- och djurplankton, säger Caroline Sjunner.

 

– Jag ställer in skärpan på mikroskopet så jag kan se, säger Bengt Jürs från Miljöverkstaden. Det går att förstora 100 gånger med mikroskopet. På sätt kan du se plankton. Tänk på att inte slänga plast i havet. Djurplankton äter plast, fisken äter plankton och sen äter vi fisken.

 

Marinbiologer föreläser

Om du vill lära dig mer om havet, revet, och titta ner under ytan så kan du lyssna

när marinbiologer föreläser på Havoteket. Läs mer om föreläsningarna och allt som händer på Havoteket på H22 City Expos webbplats. 

 

Kungligt besök

Den 31 maj besökte H.K.H kronprinsessan Victoria Havoteket.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Har du klappat en sjöstjärna förut? – Nu kan du testa på Havoteket

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat