h22 logo

Dela på

H22 Arena är igång – fyra framtidsdagar på Hamntorget

Det bubblar av spännande samtal i tälten på Hamntorget. Det här är en av de stora satsningarna under expon. Det heter H22 Arena och är fyra fullmatade dagar. Här kan du lyssna på experter, politiker och företagare om framtidens samhälle. Hur bygger vi det? Hur ska det se ut? Hur får vi det att hålla över tid?

 

Under första dagen handlade det bland annat om levande stadskärnor.

 

Martin Persson, som både är ordförande för Helsingborgs cityförening och äger chokladbutiken Chocolatte, var på plats med pralinprovning och samtal.

 

– 2018 var vi trångbodda. Vi tittade på att flytta tillverkningen till ett industriområde, men istället har vi nu den mest exponerade lokalen i city. Man kan stå utanför och titta när man kör airbrush i pralinformarna, sa han.

 

Att forma praliner i ett skyltfönster är en av de saker som kan göra en stadskärna levande.

 

Hanna Candell, vd för Helsingborg City:

 

– Vi behöver göra ett antal jobbiga vägval. Ska stan vara full av parkeringar eller ska det vara en stad för människor som går till fots? Helst vill man vara lite mellanmjölk, men jag tror att vi behöver välja för att lyckas.

 

Marcus Andersson från Future place leadership, ett konsultbolag som jobbar med platsutveckling, sa att de ser en rad utmaningar för handeln:

 

– Detaljhandeln försvinner inte, men är satt under press. Handeln går mot större konvergens, en mittfåra där man både är fysisk och digital butik. De större kedjorna kommer fortsätta lämna stadskärnorna. Men den stora frågan är vad som kommer istället.

 

Men det handlar som sagt inte bara om stadskärnor.

 

Det handlar även om smart gatubelysning, boende för utsatta kvinnor, den digitala samhällsomvandlingen, klimatomställning, grönt flyg, innovationer och framtidens välfärd. Programmet är brett och näst intill alla programpunkter är öppna för allmänheten. Du behöver inte boka, det är bara att dyka upp mellan 9 och 17 den 13-16 juni.

 

Du hittar hela programmet för H22 Arena här på exposajten.

Dela på

H22 City Expo är stängt

H22 Arena är igång – fyra framtidsdagar på Hamntorget

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat