h22 logo

Dela på

Robothundar och Minecraft – om digitalisering av byggbranschen

På Stortorget 13 visar byggbolaget NCC och White arkitekter upp hur de bidrar till en hållbar stadsutveckling.

Under veckan har besökarna fått lära sig mer om hur arkitekter och byggbolag använder sig av digitalisering vid byggprojekt. Det handlar om att underlätta samarbete och att undvika problem och missförstånd. Genom att vara noggrann med hanteringen av stora mängder information, går det att spara pengar och resurser i slutändan.

 

Frågorna handlar bland annat om: får leveransen plats på lastbilen? När kommer den? Ska dörrarna vara vita eller svarta? Har fönstren levererats i rätt storlek?

 

På plats i lokalen finns på tisdagen en AI-driven robothund, som väcker mycket nyfikenhet bland besökarna. ”Hunden” har inbyggda kameror och sensorer och kan programmeras för att användas för olika syften. Det kan handla om att dokumentera hur ett bygge fortskrider eller hur säkerheten kan förbättras.

 

– Många barn och ungdomar spelar Minecraft, ett spel som i grunden handlar om att bygga saker. Vi vill vara en språngbräda för att få dem intresserade av byggbranschen och stadsutveckling, säger Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner, Syd, NCC Group.

 

Läs mer om vad som händer resten av veckan i lokalen på Stortorget 13:
https://www.h22cityexpo.se/program/stortorget-13-stadsliv-utanfor-boxen

Dela på

H22 City Expo är stängt

Robothundar och Minecraft – om digitalisering av byggbranschen

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat