h22 logo

Dela på

Framtidens bostäder bjuder på smarta miljölösningar och social samvaro

Ta chansen och kika in i framtidens boende. Under H22 city Expo kan du följa med på guidade turer och besöka nya moderna visningslägenheter i flera bostadsområden till exempel i Drottninghög och Oceanhamnen.

H22-redaktionen gick med på en visning på Drottninghög. I stadskvarteret på Regementsvägen på Drottninghög bygger Helsingborgshem 198 bostäder. Här kan du bo stort eller litet, ensam eller flera tillsammans.

 

Följ med på guidad visning

 

Det är möjligt att boka i förväg och få en guidad visning. Det kostar inget. Du får se fyra olika sätt att bo på: ett radhus, en stadslägenhet, en studiolägenhet och Helsingborgs första co living boende.

 

Den guidade turen utgår från Grönkullagatan 7 B.

 

Helsingborgs första co living – där vi bor flera tillsammans

 

Här bor du i ett eget rum på cirka 11 kvadratmeter och delar en yta på 200 kvadratmeter med 11–15 andra. Boendet är i två plan. Du delar på bland annat vardagsrum, kök, badrum, tvättrum, bibliotek, gym och musikrum. Boendet är möblerat. Du behöver bara ta med dig egna kläder.

 

Hyran är på 4 700–5 500 kronor beroende på hur stort privatrum du har. I hyran ingår möbler och städning. Det tillkommer en avgift där man delar på till exempel vatten och el.

 

– Detta kan vara ett alternativt boende för personer som kommer från ett annat land och ska bo här under en begränsad tid, säger guide Soha Elhams.

 

För att få bo i co living huset ställs dessa krav på dig:

  • Du ska vara singel
  • 18 år eller äldre
  • Prata svenska /engelska
  • Du kan inte bo med barn eller husdjur
  • Får inte röka

 

Efter att du skickat in din intresseanmälan kan du bli kallad till intervju av Helsingborgshem. De första flyttar in den 1 december.

 

– Verkligen kul med samvaro och det här med att dela på ytor och saker, säger arkitekt Cilla Jansson från arkitektbyrån Krook & Tjäder som är med på guidad tur i co-living-boendet. Vill man äta med någon och ha sällskap så kan man det. Det finns ju så många ensamma människor. Och så fin utsikt det är från rummen.

 

Tid: Du kan besöka lägenheterna spontant via drop in om helger klockan 10–17 samt vardagar klockan 17–19.

Plats: Regementsvägen, Stadskvarteret Drottninghög

Läs mer om Helsingborgshems bostäder på H22 city Expos webbplats. 

 

Tips på fler visningslägenheter du kan titta på

 

Oceanhamnen – Häng med på en guidad visning och titta på framtidens bostäder i Oceanhamnen. Riksbyggen erbjuder 46 moderna bostadsrätter på en halvö i havet. På bostadsrättsföreningen Oceankajen hittar du framtidens klimatsmarta boende med till exempel solceller, matavfallskvarn och vakuumtoaletter. Bostaden har cirkulära lösningar som är tänkta att främja framtidens krav på en hållbar samhällsutveckling.

 

Tid: 30 maj till den 3 juli.
Plats: Redaregatan

 

Här kan du boka en guidad tur.

 

Läs mer om Riksbyggens bostäder på H22 City Expos webbplats. 

 

Spårvagnshallarna – Du kan titta på visningslägenheter och gå med på guidad tur i kvarteret Spårvagnshallarna. Ett nytt bostadsområde utanför Helsingborgs stadskärna. Bostäderna kännetecknas av nytänkande lösningar, smarta digitala hem och hållbar inredning med fokus på miljön. Spårvagnshallarna är ett riksbyggehus på 21 våningar med takterrass för de boende.

 

Tid: 18–19 juni samt 2–3 juli
Plats: Pollettgatan 10

 

Läs mer om Riksbyggens bostäder på H22 City Expos webbplats. 

 

Home4life – ett hem för hela livet på Drottninghög – dessa visningslägenheter visar ett boende anpassat för hela livet. Här kan du se behovsanpassade innovationer med trygghetsskapande teknik och smarta lösningar.

Läs mer och boka biljett på H22 City Expos webbplats.

Flyttbara bostäder Rehouse –  premiärvisning av det nya bostadskonceptet Rehouse med flyttbara bostäder på industriområdet Gåsebäck. Här kan du ta en tur i visningslägenheterna eller koppla av i den japanska trädgården.

Läs mer om Rehouse här.

Här har vi samlat alla guidade turer under H22 City Expo.

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat