h22 logo

Dela på

Säkra tips för regniga dagar

Har himlen öppnat sig, eller är det bara allmänt otrevligt väder?  Inga problem, det finns många upplevelser under expon där det både är varmt, trevligt och torrt!

Space to Innovate
Följ med på upptäcktsfärd i den interaktiva utställningen Space to 
Innovate på Sundstorget, och testa flera spännande och samhällsviktiga innovationer. 
 
 
I utställningen visas ett axplock av de över 300 initiativ som är resultatet av stadens långsiktiga investering i innovation. Möt Laiban, AI-roboten som kan svara på förskolebarnens frågor och på så sätt frigöra tid för lärarna, testa appen som hjälper dig att öva på anställningsintervjuer, ta reda på vad det finns för likheter mellan att bli bättre på fotboll och på matte eller hur digitala mätpunkter kan användas för att skapa tåligare gräsmattor. Målet med alla förändringsinitiativ är att göra Helsingborg till en bättre plats för de som bor och jobbar här.  

Parapeten är navet för arkitektur, design och form.
Se föremål och souvenirer från H55 och ta del av hur allt såg ut med Lars Sjölanders detaljerade H55-modell. I samma rum kan du sedan gå över till att uppleva framtiden inom svensk formgivning. 

Woodlife Sweden och Paviljong 22
Trä är ett levande material med stark förankring i den svenska folksjälen. Många lever med närheten till skogen och det har gett liv till skapande av arkitektur och design med fokus på naturliga material.  
 
I utomhusutställningen Woodlife kan du uppleva spännande kreationer skapade av trä. Vid sidan av utställningen finns även Paviljong 22, en mötesplats som ska uppmuntra till diskussioner kring hållbarhet och cirkulär ekonomi. 

Helsingborgsrummet (Oceanhamnen)
Var med och tyck och tänk kring vår stad på ett nytt och tillgängligt sätt i Helsingborgsrummet! Här får du delta i upplevelser, event, utställningar, samtal, föreläsningar och en hel del annat– men det handlar alltid om vår framtida stad.

Öppettider:
Måndag-fredag klockan 09:00-19:00
Lördag – söndag klockan 10:00-17:00

Utställningar på Dunkers under H22 City Expo

Dunkers Kulturhus har konst- och scenkulturen ett eget hus. Det är en kreativ plats för skapande och fritt tänkande, lika böljande och omväxlande som havet utanför. Här kan du njuta av kultur och modern arkitektur.

Aquanauts- Expeditionen
Har du hört talas om den fantasieggande expeditionen till Siljansringen i juni 1897? Det var där som Beata Gardelius och Inga-Lisa Blomgren upptäckte de mystiska varelserna Homo Aquatis. I otroliga Aquanauts – Expeditionen får du använda alla sinnen i möten med det okända i en innovativ och sinnlig utställningsupplevelse.

Över sundet är ett konst- och IoT-projekt med syfte att skapa nätverk och ökad exponering för kreatörer i den kulturella sektorn på båda sidor om sundet. Projektet kommer tillsammans att skapa en kulturell och teknisk ljusinstallation till invånare och turister i Helsingör och Helsingborg under våren och sommaren 2022. Följ projektbloggen och håll dig uppdaterad.

t0 – en ny era
Utställningen ”t0 – en ny era” drar i några av de samtida trådar som skulle kunna komma att påverka framtidens konst och kultur.

Välkommen hem till 1972
Har du någon gång drömt om att få åka tillbaka i tiden? Under H22 City Expo kan du besöka en lägenhet på Drottninghög så som den kan ha sett ut 1972. Passa på att vila en stund i soffan, titta på tv, bläddra i fotoalbumen, läs tidningen, kika i köksskåpen eller samtala kring köksbordet med andra tidsresenärer. Se bara till att inte fastna i 1970-talet… Det är lätt hänt!

Lego-tältet på Henry Dunkers Plats

Hur ser framtidens stad ut? Kom till legotältet i city och bygg efter just din version. Öppet för både små och stora legofantaster!

Magasin 405

Magasin 405 är öppet under hela H22 City Expo. Här hittar du utställningar om framtidens boende. Men också bollhav, bulleria och korvkiosk. Missa inte heller konserterna!

Du hittar Magasin 405 i Oceanhamnen. Öppet hela expon!

Dela på

H22 City Expo är stängt

Säkra tips för regniga dagar

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat