h22 logo

Dela på

Fem platser du bara kan besöka under H22 City Expo

Flera platser som annars är otillgängliga öppnar för allmänheten under H22 City Expo. Dessutom öppnar flera helt nya platser för allra första gången. Det här är unika möjligheter som du troligtvis bara får en chans på.

 

Här har vi handplockat fem spännande platser som bara går att besöka under H22 City Expo:

 

Gå på husvisning i Oceanhamnen

Ta Varvsbron från Knutpunkten och upplev Helsingborgs helt nya stadsdel. Här har bostäderna solceller, trerörssystem och vakuumtoalett. Passa på att kika in på Brf Oceankajens takterass och i Granitor Properties lägenheter. Tänk på att du behöver boka ditt besök på förhand.

 

Kika ut från Drottninghögs högsta byggnad

Drottninghög genomgår en förvandling. Du har kanske sett byggnaderna som växer fram på håll, men har du varit inne i dem? Nu har du möjligheten att besöka högsta våningen i högsta byggnaden, kontorshuset Drottningen.

 

Besök en hyrköpslägenhet i Körsbärslunden

I området Körsbärslunden på Drottninghög blir Riksbyggen först med hyrköpslägenheter. Besök en av dem, inklusive den stora takterrassen. Tänk på att boka guidad visning på förhand.

 

Se hamnen innanför grindarna

Hit har inga vanliga helsingborgare tillträde i vanliga fall. Men under H22 City Expo kan du besöka en av stadens nav, med drygt 3 000 containrar i veckan. Det utlovas även en titt på den elektrifierade väg som laddar två hamnfordon. Boka en guidad tur med buss från Pixlapiren på förhand.

 

Spana ut över Spårvagnshallarna

Triangeln på Miatorp är mitt i en förvandling från spårvagnsområde till bostadsområde. Boka in dig på en visning som tar dig upp på 15:e våningen hos Riksbyggen eller in i ett av radhusen. Eller spana in scenprogrammet i Spårvagnshallarna.

 

Missa dessutom inte att besöka stadens första co-living-lägenhet, Ikeas utställningar i Magasin 405, det nya seniorboendet SilviaBo, de flyttbara bostäderna på Gåsebäck eller paviljongen Havoteket. Allihop är platser som du kanske aldrig får möjlighet att se igen.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Fem platser du bara kan besöka under H22 City Expo

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat