h22 logo

Dela på

Exotiska djur, dinosaurier och 800 meter lek – nya lekplatser invigda under H22

Livet leker! I alla fall i Helsingborg. Det finns redan flera stora lekplatser över hela staden. Men denna vecka exploderar utbudet. Den efterlängtade Djungellekan i Oceanhamnen och Dinosaurielekan i bostadsområdet Fredriksdal har öppnat med ett 800 meter långt lekstråk som sträcker sig hela vägen till Prinsesslekan på Drottninghög. Följ med när vi berättar mer om de nya lekattraktionerna i Helsingborg.

 

Djungellekan – en vild oas mitt i staden 

Ta Varvsbron mot Oceanhamnen och ta av till vänster. En bit bort ser du en stor gorilla och en ännu större elefant gömma sig i vegetationen omgivna av gungor och höga klätterställningar som för tankarna till svingande lianer. Du har hittat till Djungellekan, stadens nya lekplats i Helsingborgs nya stadsdel. Med en exotisk ljudkuliss och grönskande växter skapas känslan av att leka i en riktig djungel. 

 

Dinosaurielekan – vilka lekfulla urtidsdjur gömmer sig i skogen? 

På Fredriksdal har några bekanta figurer flyttat in. Vi trodde de var borta sedan länge, men de har kommit tillbaka för att sprida lek och glädje. Vid Helsingborgs nya lekplats, Dinosaurielekan, har urtidsdjuren fått nytt liv. Testa att rida på små dinosaurier eller göm dig i munnen på en T-rex. Lekplatsen är anpassad till alla och har ett nytt utegym i nära anslutning. Ett stenkast bort kan du fortsätta leken på det 800 meter långa lekstråket. 

 

Lekstråket – 800 meter lek och aktivitet för alla 

Lek, möter fantasi och fakta på det 800 meter långa lekstråket som förenar Fredriksdal med Drottninghög. Slå rekord i hinderbanan eller tävla på lika villkor med någon som vill testa hinderbanan anpassad för rullstolsburna precis bredvid. Spela Twister, gå i labyrinter och ta reda på vilket som är världsrekordet i spott med körsbärskärna. Hitta något för hela familjen på lekstråket som ska öka fokus hur lek kan skapa kreativitet i stadsrummet.

 

Ta med familjen på en lekplatssafari och upplev både de nya och klassiska lekplatserna i Helsingborgs stad! 

Dela på

H22 City Expo är stängt

Exotiska djur, dinosaurier och 800 meter lek – nya lekplatser invigda under H22

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat