h22 logo

Dela på

En hel helg med kultur – KulturWKND flyttar ut

I år flyttar KulturWKND utomhus. Samtidigt blir det en del av H22 City Expo. Under tre dagar hittar du drygt 20 kulturfyllda programpunkter i den prunkande Rosenträdgården. Det blir bland annat vilda växter, Hasse och Tage, klezmermusik och samtal om att orka.

 

– Det är fri entré, man behöver absolut inte boka något, säger Ulf Dahlström, som är producent för evenemanget.

 

Invigning med nyskriven musik

Invigningen av den femte upplagan av KulturWKND sker på Grytans scen i Slottshagen fredag den 17 juni klockan 13.30. Då framför deltagare från Trumslagaren, en del av Helsingborgs stads dagliga verksamhet, en helt nyskriven föreställning. Deras tidigare föreställning, Jag kan, jag vill, jag vågar, gjorde succé på Helsingborgs stadsteater för några år sedan.

 

– Det finns en enorm förväntan och energi i det här gänget. Det visar musikens helande kraft, säger Ulf Dahlström.

 

Flera spännande samtal

Efter invigningen följer ett digert program bland rosorna. Inte minst blir det ett stort antal spännande och viktiga samtal.

 

  • Tidigare partiledarna Mona Sahlin och Bengt Westerberg pratar om hur man tacklar ett allt hårdare samhällsklimat när man helst bara vill stänga in sig och vara i fred en stund.
  • Serieskaparen och barnbokskonstnären Joanna Dranger pratar om sin senaste bok, Ihåg kom oss till liv, där hon kartlägger sin egen familjs historia för att lyfta den ur glömskans hav som en seger mot nazismen.
  • Regissören Daniel Bergman, son till Ingmar Bergman, pratar om sin bok Hjärtat, som beskriver hur han lämnade filmvärlden för att sadla om till ambulanssjuksköterska, själv sjuk i MS.

 

Det är bara några av gästerna.

 

Klezmer, humor och ätbara växter

Därutöver blir det klezmermusik med trion Kv Arken, en humorföreställning om kvinnlig smärta av Astrid Tägt, Hasse och Tage-snack med Kalle Lind och ätbara vilda växter med Lisen Sundgren.

 

På sista dagen avslutar 23-åriga Maja Jakobsson från Ängelholm, finalist i Talang 2020, med ett framträdande som inte kommer lämna någon oberörd.

 

KulturWKND pågår 17-19 juni och det är fritt inträde till alla programpunkter. Tidigare uppgifter om att det kostar 25 kronor stämmer inte. Du hittar hela programmet på KulturWKNDs sajt.

Dela på

H22 City Expo är stängt

En hel helg med kultur – KulturWKND flyttar ut

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat