h22 logo

Dela på

Do More eller Drottninghög Market – du bestämmer!

På Drottninghög kan man under H22 City Expo passa på att besöka DM, som är en helt ny form av handelsplats. Projektet är en storsatsning från bland andra Helsingborg och H22 City Expos partner IKEA och går ut på att ” skapa en bättre vardag för de många människorna”.

 

Området är egentligen både en handelsplats och ett jobbskaparprojekt, eftersom de varor som säljs där är producerade på platsen.

Besökarna möter bland annat food trucks, entreprenörer inom mode och design, blomsterförsäljare, delikatessbutiker och mycket mer. Det bjuds dessutom på en rad evenemang.

 

På bilderna:

 

Birgitta Ahlin är projektledare för marknad och event på DM. Hon är mycket nöjd med det som växer fram och rekommenderar besökare att titta in på DM ofta eftersom innehållet varierar från dag till dag.

 

På DM kan man fynda prisvärda kläder och samtidigt göra en god gärning för miljön genom att köpa second hand. Nahed visar upp en klänning som hon sytt ihop av två återvunna plagg. Skjortans plisserade armar gav nytt liv till en klänning som annars skulle slängas. ”Jag älskar att sy och tror att många kläder kan återupplivas genom lite fantasi”.

 

Noor Al-Shiwii och Anees Jaddoa har blivit fascinerade av superbäret Acai och pratar inspirerande om hälsoeffekter och ger tips på hur man kan göra hälsosamma och trendiga rätter med det hälsosamma bäret.

 

Johanna Hagen är trädgårdsmästare och trädgårdsingenjör. När expobesökarna klagar över regnet skiner hon upp i ett stort leende och blickar ut över odlingarna runt DM. ”Regnet var precis det vi behövde just nu, det kommer blir grönt och fint här snart”. Odlingarna är uppdelade efter familjer och allt går att äta, till och med blommorna.

 

Malin Tores är silversmed och visar upp sina smycken. ”Jag samlar stenar från Helsingborg och slipar dem själv, man kan inte tro vilka vackra stenar vi har längs vår kust”.

 

Gabreielle Farkas brinner för färgstarka kryddor och ger enkla tips på hur man kan smaksätta grilltallriken i sommar.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Do More eller Drottninghög Market – du bestämmer!

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat