h22 logo

Dela på

Bred uppslutning när Helsingborg tog täten för hållbar logistik

Logistikbranschens motsvarighet till Parisavtalet, Helsingborgsdeklarationen, signerades på H22 Arena tisdagen den 14 juli.

Aktörer från hela logistikkedjan, näringslivet, politiker och hundratals åhörare var på plats när Helsingborgsdeklarationen under gårdagen skrevs under vid en ceremoni på eventet H22 Arena under H22 City Expo, i Helsingborg.

Helsingborgsdeklarationen kan beskrivas som logistiksektorns motsvarighet till Parisavtalet, och de företag som skriver under avtalet förbinder sig att arbeta för att uppnå klimatneutralitet år 2030. Ett 40-tal företag har redan skrivit under deklarationen, och flera av dem var på plats vid den officiella invigningsceremonin. Bland de anslutna företagen finns Scania, Volvo Truck Center, Postnord TPL, Schenker, Peab, Kemira, Catena, Skanska, Johnson & Johnson, Helsingborgs hamn,  och Frigoscandia.

– Det här är en milstolpe för logistiksektorns hållbarhetsarbete. För första gången enas nu företrädare för hela kedjan om gemensamma mål och riktlinjer med sikte på att uppnå klimatneutralitet år 2030. Det är historiskt, sade Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och initiativtagare till Helsingborgsdeklarationen, i samband med ceremonin.

Bakgrunden till Helsingborgsdeklarationen är att Helsingborg förra året utsågs till Sveriges bästa logistikläge av tidningen Intelligent Logistik. Staden har också utsetts till en av Europas mest innovativa städer.

 

Fakta: Helsingborgsdeklarationen
Helsingborgsdeklarationen är en överenskommelse som samlar hela logistikkedjan och som sätter ramarna för sektorns gemensamma klimatarbete. Alla som ansluter sig har ambitionen att accelerera sin gröna omställning mot klimatneutralitet 2030.

 

Områdena som berörs av deklarationen är:

  • Fossilfri energi
  • Smart, samlastad och effektiv logistik
  • Teknik och infrastruktur
  • Förpackningslogistik
  • Cirkularitet, återbruk, återvinning

 

Här kan du läsa mer om Helsingborgsdeklarationen och ansluta ditt företag.

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat