h22 logo

Dela på

Bob Hansson glänste – nöjen varje dag i Grytan

Det är måndag och Helsingborgspoeten Bob Hansson står på scenen i Grytan. Det har nyss fallit ett stilla sommarregn. I bänkraderna längst fram är det fullsatt, i backarna runt om hänger nyfikna ögon.

 

Vad ska han prata om?

 

Det vet man aldrig, och kanske är det styrkan med just Bob Hansson.

 

Han är en av få poeter som faktiskt har lyckats göra sig ett namn i Sverige. Han har fått Sveriges Radios novellpris, blivit den första att vinna SM i poetry slam, gett ut fem diktsamlingar och fyra romaner. Dessutom har han medverkat i både Tankar för dagen i P1 och i musiksammanhang med Ola Salo och Joakim Thåström.

 

Han blandar alltid.

 

I föreställningen Konsten att få mer wow! blandar han det mesta.

 

– Om ni räcker upp händerna, hur många här när ni vaknade i morse kände wow? Två? säger han och det drar ett skratt genom publiken.

 

Han säger att man borde känna mer wow. Om man tänker på att alla har befunnit sig inne i en mage, är inte det wow? Om man tänker på att alla har varit ett ägg och en spermie, är inte det wow?

 

– När man tittar på en nyfödd, känner man att det är helt okej, eller känner man wow? säger han.

 

Bob Hansson målar upp episoder ur sitt eget liv. Han grottar ner sig i det djupaste djupa, det som ligger och gör ont längst inne i oss alla, rädslan för ensamhet och att inte duga. Och så bryter han av med en här-och-nu-kommentar som tar oss rakt tillbaka till Grytans blöta gräs.

 

– Toalocken, hur gör vi med toalocken? Ska de vara uppe eller nere? säger han.

 

Det är så det spänner, mellan det största mänskliga och det minsta vardagliga. Och Bob Hanssons konst är att det inte behöver finnas någon skillnad däremellan.

 

Om du är sugen på mer nöje och kultur händer det något i Grytan varje dag som H22 City Expo är öppen. Du hittar hela programmet här på exposajten.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Bob Hansson glänste – nöjen varje dag i Grytan

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat