h22 logo

Dela på

Besök Drottninghög på H22 City Expo – här är de bästa tipsen

Välkommen till Drottninghög! Här hittar du stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande bostadsformer, gröna transportlösningar och aktiviteter för hela familjen. Under H22 City Expo finns många programpunkter som är väl värda ett besök. Vi vill ge er våra bästa tips. Häng med!

Lekstråket

Vem älskar inte lek och skoj? Nu finns ett helt lekstråk som binder samman Drottninghög och Fredriksdal. På detta lekståk hittar du bland annat lekplatserna Prinsessor & Drakar-lekan och Dinosaurielekan!

Öppet alltid! https://www.h22cityexpo.se/program/lek-dig-fram-langs-det-nya-lekstraket

Aktivitetshuset Tryckeriet

En kreativ samlingsplats för alla åldrar!

Boka din plats helt gratis via länken: https://www.h22cityexpo.se/program/good-food-kids-cook-along

DM

DM, som betyder ”Do More” eller ”Drottninghög Market” – är en satsning från IKEA på en handelsplats där man kan äta gott, umgås och besöka olika pop-up butiker och stora odlingar. Bland annat visas sallad och örter som odlas hydroponiskt, där näringsberikat vatten används istället för jord. Det går också att köpa en del utvalda IKEA-produkter av återvunnet material och hyra en pop-up box om man vill sälja något. För den som behöver låna sitta i möte finns pop-in mötesrum.

På DM får man inte missa den goda streetfooden. Varför inte testa en tysk Oktoberfest-wrap?

Mer info här: https://www.h22cityexpo.se/live/do-more-eller-drottninghog-market-du-bestammer

Besök en lägenhet med inredning från 1972

Köerna brukar ringla långa till lägenheten som är inredd som det såg ut 1972, men det brukar ändå gå rätt snabbt att få komma in. Och det är värt all väntan. I lägenheten möts besökaren av en bostad från områdets början för 50 år sedan. Den är inte bara möblerad med tidstypiska möbler. Den som vågar öppna skåpen och kika i lådorna möts av Y-front kalsonger, Idomin-salva och Starlet-tidningar. Men hjälp av AR och QR-koder kan besökaren få en ännu större känsla av att vara tillbaka till 1972.

Mer info här: https://www.h22cityexpo.se/program/valkommen-hem-till-1972

Spela DrottningH-spel i jätteformat

Missa inte att spela ett gigantiskt Fia med knuff på Drottninghögs torg, där olika milstolpar i DrottningH-projektet förklaras på ett pedagogiskt sätt. DrottningH är ett stort projekt för att utveckla stadsdelen, bland annat med hjälp av invånarinvolvering. Hör berättelsen direkt från Drottninghögs-bor och kom med idéer kring hur området kan utvecklas.

Mer info här: https://www.h22cityexpo.se/program/drottningh-med-knuff-ett-spel-i-megaformat

Häng med på guidad tur

Häng med på en guidad tur och upplev olika delar på Drottninghög. Det finns också guidade tur av visningslägenheter på veckodagar. Mer info finns i Drottningshögsparken.

Legotips med LEGO Masters

En hel värld av LEGO har vuxit fram i lekcontainern i Drottninghögsparken! På plats under de flesta H22-dagarna är Jacob Pedersen, känd från LEGO Masters Sverige på TV4. Jacob delar med sig av sina kunskaper både till stora och små LEGO-fantaster.

Mer info här: https://www.h22cityexpo.se/program/utveckla-dina-byggskills-med-lego-masters-jacob-pedersen

Kolla in det unika Plockepinn-konstverket som skapades med gemensamma krafter.

Mer info här: https://www.h22cityexpo.se/live/skapa-bygg-och-spela-spel-pa-drottninghog

Dela på

H22 City Expo är stängt

Besök Drottninghög på H22 City Expo – här är de bästa tipsen

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat