h22 logo

Dela på

Barnens dag

På nationaldagen den 6 juni är det Barnens dag i Slottshagen. Där kan barnen bland annat pyssla och teckna, få ansiktsmålning, se på utställningar och läsa i läshörnan. Och så är H22:s egna superhjältar här emellanåt. Har du tur kan du träffa dem.

–Jag gör ansiktsmålning på alla barn som vill, säger Malin Kempengren, socialförvaltningen. Under Barnens dag kan barnen klippa, teckna, pyssla och så fröer. Det finns en utställning om barnens H22. Och så vill vi ta reda på hur barnen tänker kring hur man kan hjälpa andra människor, vi vill vara en omtänksam stad.

 

Isabelle Wernholm och hennes dotter Lykke, 5 år är två av dem som är med och firar Barnens dag. Lykke har precis fått en fin ansiktsmälning.

 

–Så härligt för barnen detta, säger Isabelle Wernholm. Jätteroligt Det är den första dagen vi är på H22. Vi börjar med Barnens dag sen får vi se.

 

Superhjältarna roar barnen

Plötsligt händer det, superhjältarna kommer till Slottsagen och barnen jublar. Superhjältarna vinkar, dansar och kramar barnen.

 

Jonas Lindkvist och hans familj har precis kommit till Barnens dag. Hans dotter Lovis , 7 år har precis kramat en av superhjältarna. Lillebror är lite mer blyg.

 

– Jag gillar bäst Vinda, säger Lovis för hon kan flyga.

 

– Ett sådant trevligt initiativ, säger Jonas Lindkvist . Vi har precis planterat ett solrosfrö i tältet, Vi kommer vara här hela dan och pyssla.

 

H22:s superhjältar Blubba, Eldar, Vindar och Larve besöker Slottshagen emellanåt under dagen och har du tur kan du träffa dem. Läs mer om superhjältarna.

 

Mer om Barnens dag

Tid: Måndagen den 6 juni, klockan 9–17.

Plats: Slottshagen, Domen vid Kärnan.

 

Barnens dag arrangeras av socialförvaltningen i Helsingborgs stad. Det är ett av initiativ för att främja livskvalitet för alla dess invånare, läs mer här. 

 

Det händer något varje dag i Grytan, det blir både musik, akrobatik och barnteater. Läs mer om vad som händer i Grytan. 

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat