h22 logo

Dela på

Avslutningsfesten blev en succé – H22 City Expos superstjärnor stal showen

”En gång till! En gång till! En gång till!”

 

35 dagar har gått och över 1000 programpunkter har avverkats. Många av dem har blivit riktiga publikmagneter, men frågan är om inte expons fyra superhjältar har uppnått en stjärnglans som överträffar det mesta annat.

 

I dag hade expon nått fram till sin allra sista dag och stadsmässan avslutades med en festlig ceremoni i en solig Drottninghögspark, där stora och små hade samlats för att bland annat grilla marshmallows, beskåda de konstverk som tagit form i området under expon och ta del av programmet för dagen.

 

Efter att bandet Rydm Crew hade värmt upp publiken fick H22 City Expos projektchef Soraya Axelsson inleda eftermiddagen med att tacka alla som på olika sätt har bidragit till expon.

 

– Tillsammans har vi skapat minnen som vi kommer att ha med oss hela livet, sade hon till publiken.

 

Därefter välkomnade hon en rad personer upp på scenen. I tur och ordning fick de svara på frågor om just deras bidrag till expon, och vad de tar med sig nu när den är över.

 

En av dem var Anja Petersen, som har arbetat med 1972-lägenheten. Lägenheten där tiden ser ut att ha stått stilla i 50 år, har varit en av expons allra mest välbesökta programpunkter. Dessutom fick publiken möta representanter från Helsingborgs stads ledning, en del av de konstnärer som varit aktiva på Drottninghög under expons gång, ungdomar som arbetat med Utopia Lab, bland mycket annat.

 

Men allra högst lät applåderna när H22 City Expos fyra superhjältar Blubba, Larve, Eldar och Vinda intog scenen. Till publikens stora jubel framförde kvartetten dansen till sin egen låt inte mindre än tre gånger, varpå gruppens hängivna fans fick möjlighet att träffa sina idoler.

 

Innan festen nådde sitt slut hann Soraya Axelsson med att överlämna stafettpinnen till Karskrona kommun, som nu ska arrangera Karskrona Expo 2025.

 

Från alla oss i Helsingborg: Ett stort lycka till!

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat