h22 logo

Dela på

Återupplev the Sounds unika konsert på Kärnan

Var du en av de 6 000 personer som såg The Sounds i Grytan och vill uppleva konserten igen? Kanske missade du konserten? Här får du en ny chans.

Hela torsdagen hade regnet kommit och gått och gäckat konsertsugna helsingborgare, och inte minst de som arbetade med att förbereda konserten med the Sounds på Kärnans tak. Svarta partytält ställdes upp för att skydda förstärkare, instrument och annan utrustning uppe på toppen av det anrika borgtornet. Fortfarande en halvtimme innan konserten kom det regnstänk. Vädret var ett orosmoln in i det sista, kanske allra mest för bandet själva: 

Jag har aldrig kollat vädret så ofta som senaste veckan. Jag har kollat inte bara efter regn, utan vinden också, säger Fredrik Blond, trummis i The Sounds.   

När the Sounds ställde sig på Kärnan klockan 19.40 hade någon däruppe stängt av kranen och vinden bedarrat. Från förstärkare på 35 meters höjd och från högtalare på Grytan-scenen dundrade låten ”Painted by Numbers” som också är bandets mest spelade låt genom åren. Vyn med de melankoliskt gråmörka molnen och Sundet gav spelningen en passande rockig inramning. Stämningen var på topp både i Grytan och på Kärnans tak. Och så fortsatte det den 30 minuter långa konserten från en av Helsingborgs äldsta byggnader. 

Evenemanget inleddes med ett panelsamtal med Hasse Jönsson från The Tivoli, från the Sounds, Felix Rodriguez och Jesper Anderberg. Samtalet följdes av en film om planeringen av den unika spelningen på Kärnan.  Se film plus konserten nedan. 

Vill du hoppa direkt till konserten, följ denna länk till Youtube.

Röster från konserten med the Sounds

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat