h22 logo

Dela på

11 meter hög kartongkopia av Terrasstrapporna – kom och tejpa!

En unik, elva meter hög kartongkopia av Terrasstrapporna. Det ska ta form på Henry Dunkers plats. För att lyckas behövs många händer som viker och tejpar.

 

– Vi kan bara göra det här med samarbete. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, säger Kerouan Leroux, som håller ihop arbetet för dagen.

 

Ritningarna är detaljerade och innehåller en rad olika former. De är gjorda av den franske konstnären Olivier Grossetêtes, känd för just sina kartongbyggen.

 

De senaste åren har det blivit både katedraler och stadsportar. De har satts på plats utan maskiner, utan lyftkranar, med bara tejp, kartong och människohänder.

 

Samma princip gäller i Helsingborg.

 

– Förra året byggde vi en bro med tre valv. Vi fäste tre heliumballonger i den och fick den att flyga över Tibern i Rom, säger Kerouan Leroux.

 

Terrasstrapporna blir elva meter höga och 17 meter långa. De kommer att synas på långt håll. Därefter är det dags för Parapetens fyrhus att få sin kartongkopia.

 

För att lyckas krävs hjälp. Om du har en stund över är du mer än välkommen in till förberedelserna i Stadsteaterns foajé, eller när kartongerna sätts ihop på Henry Dunkers plats.

 

Kom och hjälp till!

1-5 juni: Hjälp till att konstruera Terrasstrapporna i Stadsteaterns foajé.

6 juni: Trapporna reser sig på Henry Dunkers plats.

8-11 juni: Hjälp till att konstruera fyrtornet i Stadsteaterns foajé.

12 juni: Fyrtornet reser sig på Henry Dunkers plats.

 

Läs mer om kartongbygget och tider på programpunktens sida här på expo-sajten.

Dela på

H22 City Expo är stängt

11 meter hög kartongkopia av Terrasstrapporna – kom och tejpa!

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat