h22 logo

Dela på

1 500 envisa stadsutvecklare från 37 länder besöker Helsingborg

Konferensen Urban Future brukar välja världsstäder. I år valde de Helsingborg. Under tre dagar befinner sig 1 500 av världens mest viljestarka stadsutvecklare här.

 

– Det är en av världens största plattformar för urban utveckling. Det är också en plattform för städer att nå ut och prata med hela världen, säger Mustafa Sherif.

 

Mustafa Sherif är stadsplanerare och driver podden Urbanistica, officiell mediapartner till konferensen. Nu sänder han från Clarion Sea U där konferensen äger rum.

 

– Urban Future blev kontaktade av Helsingborgs stad för tre år sedan. De har kört konferenser i mer än tio år och det är många städer som vill vara värd för dem, säger Mustafa Sherif.

 

Besökarna är ledare, stadsplanerare och stadsutvecklare. De kommer från 87 städer i 37 länder. De har gemensamt att de vill skynda på utvecklingen mot hållbarhet.

 

Grundaren av Urban Future, Gerald Babel-Sutter, förklarar varför de valde att göra ett undantag och besöka en lite mindre stad som Helsingborg den här gången.

 

– När Helsingborg berättade att de gör en resa från en administrativ organisation till en som innoverar med hjälp av inkubatorer, då blev vi intresserade. Jag har aldrig hört talas om en stad som gör det, säger Gerald Babel-Sutter.

 

Han säger att det finns fem teman. Ett handlar om ledarskap, ett om entreprenörer, två om hur man omvandlar och bygger nya stadsdelar. Det femte handlar om den typen av förändringsresa som H22 innebär, nämligen förändringen av interna strukturer.

 

– Det låter lite tråkigt, men det lovar jag att det verkligen inte är, sa Gerald Babel-Sutter från scenen.

 

I programmet finns totalt 211 talare som pratar om framtidens hållbara städer. Bland annat hur föregångsstäder minskar koldioxidutstläppen genom att snabba på elektrifieringen, hur man bygger ledarskap som skapar förändring och hur man förvandlar en soptipp till en grönskande park.

 

Jennifer Keesmaat var en av de som stod på scenen första dagen. Hon har varit chef för stadsplaneringen i Toronto i Canada. Hon förklarade hur de ökade antalet cyklister med 200 procent och halverade koldioxidhalten i morgonrusningen på stadens mest centrala stråk, King street.

 

– Att förändra städer är mer en konst än det är vetenskap. Det kräver innovation och ihärdighet, sa hon.

 

Konferensen pågår 1-3 juni på Clarion Sea U och du hittar hela programmet via H22 City Expo-webben.

Dela på

H22 City Expo är stängt

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat