h22 logo

Dela på

Kul för barn

I Helsingborg finns det mycket att göra för barnen och dessutom är det alltid nära till ett dopp i havet. Bege er mot någon av stadens alla lekplatser, ett urval av dem finner du här nedan, eller utforska badstränder och kulturplatser där upplevelserna är många!

lekplatser-surflekan-dsc-9637-1920x1080-foto-lotta-wittinger

Surflekan

Surflekan är lekplatsen för alla sköna lirare och leksugna. Lekplatsen ligger precis vid havet på Gröningen. Klättra upp i en jättemanet och rutscha ner, öva balansen på en surfingbräda, klättra på en jättevåg eller slappa i en hängmatta.

 

Läs mer om Surflekan här: helsingborg.se

familjenhelsingborg_bad_┬®lisawikstrand10-preview

Barnens bästa bad

Fria bad som ligger precis efter Gröningen är alla barns favorit. Här ligger den välkända gungan mitt i havet och på Gröningen finns även den häftiga lekplatsen Surflekan och minigolf. Glasskiosk finns även för den obligatoriska strandglassen! Som gjort för en perfekt heldag på stranden.

 

Läs mer om badplatser i Helsingborg här: visithelsingborg.com

lekplatser-slottshagen-mg-6424-1-1920x1080-foto-david-lundin

Slottshagens lekplats

Ett stenkast från Kärnan ligger Slottshagens lekplats Medeltidslekan med medeltidstema. Här finns bland annat en minikärna och små medeltidshus. Lekplatsen har fler olika delar som passar alla åldrar. Passa på och köp med en fika och sitt ner i den fina parken.

 

Läs mer om Medeltidslekan här: helsingborg.se

lekplats-prinssessor-och-drakar-nr434-dsc_3314-1920x1080-foto-lotta-wittinger

Prinsessor och Drakar

På Drottninghög ligger lekplatsen Prinsessor och Drakar där en drake har omringat ett prinsesstorn på ett gummiberg. Här kan barnen klättra inuti drakens mage och åka rutschkana nerför prinsesstornet.

 

Läs mer om lekplatsen Prinsessor och Drakar här: helsingborg.se

74a8884_studio_e_16_9-1140x641

Fredriksdal museer och trädgårdar

På Fredriksdal museer och trädgårdar händer det alltid något roligt för de yngsta besökarna. Utforska alla spännande stigar och upptäck naturens små och stora hemligheter. Besök de charmiga gamla stadskvarteren, dofta dig fram i kryddträdgården, titta på djuren i den skånska lantgården och fascineras av prakten i rosariet. På Fredriksdal finns också ett roligt lekområde eller så kan ni på egen hand upptäcka parken med någon av de digitala rundturerna i appen Guide Helsingborg.

 

Läs mer om Fredriksdal museer och trädgårdar här: fredriksdal.se

Domsten-Bad-Anna-Alexander-Olsson

Bada i Domsten

I Domsten finns bland annat en 500 m lång fin sandstrand som passar perfekt för barnen. I den lilla hamnen är det populärt att fiska små krabbor och om man har tur man kan även lyckas se en säl som ligger och solar sig på någon av klipporna.

 

Läs mer om Domstens badplats här: helsingborg.se

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat