h22 logo

Dela på

Framtidens boende

Att få titta in bakom en annars stängd dörr är alltid spännande. Under H22 City Expo
öppnas många dörrar till nytänkande boendeformer.

H22_Framtidens_Boende_1
H22_Framtidens_Boende_2
H22_Framtidens_Boende_3
H22_Framtidens_Boende_4

På Drottninghög visar Helsingborgshem stadens första co-living-boende som är en del av Stadskvarteret. Co-living-boendet kommer att bestå av 12 privata rum på mellan ca 10 och 15 kvm och hela 200 kvm gemensamma utrymme att umgås och dela på.

Hur ser nutidens smarta och uppkopplade hem ut? Välkommen in och testa smarta vardagslösningar i en lägenhet i Oceanhamnen (Sundprojekt + Kjell & Co).

 

Vad är egentligen ett smart boende? I en utställning i Oceanhamnen visar Nordr hur stadens femteklassare tänker kring detta.

 

Och när du ändå är i Oceanhamnen, passa på att titta in i en lägenhet med ett helt unikt avloppssystem där vakuumtoaletter och matkvarnar skapar möjligheter för grödor att gro och bussar att rulla i staden!

 

I Fredriksdalsskogen slår IKEA bokstavligen läger för att experimentera hur framtidens samhällen och boende med minsta möjliga miljöpåverkan ska byggas.

 

Studenter från hela världen bjuds in till att bidra med sina idéer och lösningsförslag inom allt från bostäder till energifrågor och vatten.

 

BoKlok visar upp ett unikt koncept som helt bygger på vad en person som drabbas av demens har för behov för att kunna bo kvar hemma så länge som möjligt.

 

Missa inte heller möjligheter att följa Gåsebäcks omvandling från industriområde till en blandad stadsdel med flyttbara bostäder som en del av lösningen. Bakom satsningen står Sveaviken Bostad/Blox.

Dela på

Framtidens boende

0 Händelser

MITT H22

info

följ oss