h22 logo

Dela på

Drottninghög

Drottninghög

Open up for Co-creation

Öppna upp och upplev nya delar av Helsingborg. Drottninghög har väckt globalt intresse genom det innovativa och dialogbaserade arbete som blåst nytt liv i stadsdelen. Upptäck hur ett helt grannskap förändras med hjälp av invånarna själva i förarsätet. Här hittar du stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande bostadsformer och gröna transportlösningar. Släntra genom en annorlunda marknadsplats och lär känna människorna som driver innovationen framåt, den spännande matkulturer och den levande musiken.

Upplev framtidens boendeformer

På Drottninghög visar Helsingborgshem stadens första co-living boende. Stadskvarteret kommer att bestå av 12 privata rum på mellan ca 10 och 15 kvm och hela 200 kvm gemensamma utrymme att umgås och dela på.

 

I Fredriksdalsskogen, bara ett stenkast från Drottninghög, slår IKEA bokstavligen läger för att experimentera hur framtidens samhällen och boende med minsta möjliga miljöpåverkan ska byggas. Studenter från hela världen bjuds in till att bidra med sina idéer och lösningsförslag inom allt från bostäder till energifrågor och vatten.

Dela på

MITT H22

info

följ oss