h22 logo

Dela på

Drottninghög

Open up for Co-creation

Drottninghög

Mellan den 30 Maj och den 3 Juli 2022 pågick H22 City Expo i Helsingborg. En internationell stadsmässa, där fokus låg på framtidens välfärds- och stadsutvecklingslösningar och på hur vi tillsammans skapar en smartare, mer hållbar och omtänksam stad. Nedan kan du se en del av de saker som erbjöds besökare inför och under stadsmässan på Drottninghög.

Öppna upp och upplev nya delar av Helsingborg. Drottninghög har väckt globalt intresse genom det innovativa och dialogbaserade arbete som blåst nytt liv i stadsdelen. Upptäck hur ett helt grannskap förändras med hjälp av invånarna själva i förarsätet. Här hittar du stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande bostadsformer och gröna transportlösningar. Släntra genom en annorlunda marknadsplats och lär känna människorna som driver innovationen framåt, den spännande matkulturer och den levande musiken.

Händer varje dag

BoKlok – Hållbara hem i ett tryggare Drottninghög

Välkommen till BoKloks nybyggda ”äppelkvarter” Melba, Aroma och Astrakan i hjärtat av Drottninghög – ett område i utveckling. Här, där det en gång låg en äppelodling, bidrar BoKlok till ett tryggare och grönare område med nybyggda bostadsrätter – och stadsdelens första radhus! På så sätt skapas nya boendeformer vilket gör det möjligt att bo kvar i sitt omtyckta område och samtidigt äga sitt eget hem. Det i sin tur lockar nya boende i takt med att Drottninghögs bostadsmarknad utvecklas. 

Händer särskilda dagar

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat