h22 logo

Dela på

Bra att veta

Bra att veta

Här samlar vi information som är bra att veta för dig som ska besöka H22 City Expo

Öppettider

Stadsmässan
Måndag till fredag 09.00 – 19.00
Lördag och söndag 10.00 – 17:00

 

Kultur & Nöje
Måndag till torsdag och söndag till 21.00
Fredag och lördag till 23.00

Särskilda öppettider

Nationaldagen 6 juni
Stadsmässan 09:00 – 19:00
Kultur & Nöje till kl 21:00

 

Midsommarafton 24 juni
Stadsmässan: Stängt
Kultur & Nöje: Öppet delar av dagen.

 

Midsommardagen 25 juni
Stadsmässan: Stängt
Kultur & Nöje: Öppet delar av dagen.

Larmnummer

112 vid nödsituation
(11414 vid icke brådskande)

När är expot öppet?

Expot håller öppet klockan 09.00-19.00 på vardagar och 10.00-17.00 på lördagar och söndagar. Efter expots öppettider fortsätter nöjesprogrammet i områdena. Du hittar alla aktiviteter i programmet. Nationaldagen den 6 juni expot öppet klockan 09.00-19.00. Midsommarafton och midsommardagen är expot stängt men då kan du vara med och fira traditionell midsommar på Fredriksdal. h22cityexpo.se/program/traditionellt-midsommarfirande-pa-fredriksdal

Inträde
Programmet för H22 City Expo erbjuder mängder av aktiviteter för alla. Det mesta är gratis att ta del av men vissa programpunkter kommer ha en entréavgift. Information finns i respektive programpunkt.

Var finns programmet – finns det som en app?
Det kommer inte finnas en nedladdningsbar app, utan du tar enkelt del av ett uppdaterat programinnehåll på denna webbplats. Webbplatsen finns i två versioner, en svensk, den webbsida du befinner dig på nu, och en engelsk version som nås på www.h22cityexpo.com

Finns programmet för H22 City Expo på papper?
Ja, programmet eller delar av det kommer att finnas i en bilaga som kan hämtas ut från de informationsplatser som finns på varje huvudområde.

Hur ser programmet ut – är det klart eller kommer det att fyllas på mer allteftersom?
Du hittar alltid aktuellt program på den här webbplatsen. Många nya programpunkter tillkommer löpande fram tills att H22 City Expo startar den 30 maj 2022.

Finns det informationspunkter där jag kan få mer information?
På huvudområdena finns bemannade informationshubbar dit besökare kan vända sig. I cityområdet finns informationshubben i H22-paviljongen på Kungstorget, i Slottshagen finns den vid Kärnan, i Oceanhamnen vid Redaregatan och på Drottninghög i Drottninghögsparken.

Kommer det att finnas mattält och andra festligheter?
Det kommer att finnas gott om mat och underhållning på H22 City Expo. Följ hur programmet växer fram här på webbplatsen.

Finns det något för barn?
Ja det kommer finnas många aktiviteter för barn, både lärande och roliga. Skriv in sökordet ”Barn” i sökfältet så listas alla programpunkter som passar för de yngre, nyfikna besökarna. 

Parkering och transport
Vi rekommenderar att alla som kan nyttjar kollektivtrafiken och cyklar eller promenerar. På så vis underlättar vi för de som inte har samma möjlighet, samtidigt som vi är snälla mot miljön. Om du ändå väljer att ta bilen så hittar du parkering här. Kartan fylls på löpande.

Kan man besöka områdena även när det inte finns några programpunkter?
Hela Helsingborg kommer att vara öppet och tillgänglig precis som vanligt. Ytterst få platser stängs av för expot.

Var kan jag få hjälp och information under evenemanget?
Det kommer att finnas bemannade informationshubbar i de fyra expo-områdena. Platserna för dessa kommer du så småningom kunna hitta här på vår webbplats. Informationscentren är öppna under hela expot.

Vad är H22? Vad är det för skillnad mellan H22 och H22 City Expo?
H22 är Helsingborgs stora välfärdssatsning där vi vill utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Stadens arbete med H22 består av två delar: 1. En stadsgemensam satsning på innovation. Det handlar om själva resan mot en smartare och mer hållbar stad. 2. H22 City Expo – En hållplats där vi sätter ljus på allt det som åstadkommits fram till 2022. Efter H22 City Expo fortsätter den långsiktiga satsningen på innovation. (läs mer om H22 City Expo längre ner)

H22 City Expo, är det en festival en stadsmässa eller något annat?
H22 City Expo är allt det där. Det är en innovationsshow.

Varför ska jag besöka city expot?
Det kommer bli en innovationsshow utan dess like och finns bara en enda chans att uppleva detta, under 35 dagar sommaren 2022.

Företagen som ska vara med, vilka är de och på vilket sätt är de med?
Helsingborg stads hel- eller delägda bolag, H22 Partners, lokalt näringsliv. De kommer visa upp vad de har testast och utvecklat inför H22 City Expo, det som är framtiden i en smart och hållbar stad i just deras bransch.

Var finns närmaste toalett?
Det finns många offentliga toaletter i Helsingborg och under H22 City Expo kommer vi att komplettera med tillfälliga toaletter över hela evenemangsområdet. Här ser du var de finns

Kan jag köpa öl?
Det kommer att finnas alkoholservering på några av expoområdena. Mer information kommer längre fram i planeringen.

Är expot miljöcertifierat?

H22 City Expo jobbar för att vara ett hållbarhetscertifierat evenemang via Greentime (www.greentime.se).
Detta arbete pågår för fullt under planeringen och etableringen av evenemanget.

I vårt arbete med hållbarhet lägger vi fokus på:
– Återbruk av utrustning såväl i vårt eget evenemang som efter vårt eget genomförande
– Förutsättningar för miljömässig hållbarhet för besökare och utställare genom t.ex. sopsortering, undvika giveaways/flyers och plastprodukter
– Undvika onödiga resor
– Uppmuntra till resande med kollektivtrafik till och från expot
– Genom vårt innehåll inspirera till hur man kan skapa smarta och hållbara lösningar inom olika branscher.

Kommer detta att fortsätta som årlig festival så att det blir H23?
Nej, det kommer inte bli ett H23.

Hur tar jag mig lättast till expot och de olika områdena?
Vi räknar med att det kommer att vara mycket folk i stan under H22 City Expo, därför rekomenderar vi att använda kollektivtrafiken eller cykel/promenad för att ta dig dit. Du slipper leta parkeringsplats och är samtidigt snäll mot miljön. Mellan områdena går det fint att cykla eller promenare, gång- och cykelstråk kommer att märkas upp så att du enkelt hittar. Det går även bra att åka buss de längre sträckorna. Även dessa stopp kommer att märkas ut.

Finns det turistbyrå eller liknande om jag vill veta vad jag kan göra mer i Helsingborg?

Vi har inte fysiska turistbyråer i Helsingborg, men här är flera sätt du kan få tips inför och under ditt besök i Helsingborg:

Visit Helsingborg:visithelsingborg.com hittar du all information och inspiration du behöver inför och under din vistelse i Helsingborg. Följ gärna Visit Helsingborg på Instagram och Facebook för mer inspiration.

InfoPoints: Behöver du hjälp under ditt besök i Helsingborg? Besök en av stadens 27 InfoPoints som du hittar på bland annat hotell och besöksmål. Här kan du få hjälp med de vanligaste frågorna om vår stad. Förutom kunnig personal hittar du även ett broschyrställ med aktuellt kart- och broschyrmaterial för säsongen. Läs mer om InfoPoints. visithelsingborg.com/infopoints/

Vad är det för skillnad mellan HX och H22?
Hx är Helsingborgs årliga stadsfestival med fokus på att prova på aktiviteter tillsammans med lokala aktörer samt musik och mat. H22 City Expo är en internationell stadsmässa likt H55 eller H99. H22 City Expo syftar till att lyfta fram innovationer för hur vi löser framtidens utmaningar.

Påverkas trafiken i mitt område?
Trafiken kommer att påverkas på ytterst få platser. H22 kommer att gå ut med tydlig information om vilka dessa få platser är.
Inga busslinjer kommer att förändras. Eventuellt att trafiken förstärks så att vissa bussar i staden går oftare än vanligt.

Trafik och parkering i city under H22 City Expo
Under H22 City Expo påverkas trafiken i city innan och under eventet. Det beror på att vissa ytor kommer göras om till eventområde. Nedan ser ni en karta och lista över platser som påverkas samt under vilka tider gator och parkeringar kommer vara avstängda.

 

Ersättningsparkering/evenemangsparkering finns under perioden 30 maj till 3 juli på Oslopiren.

Fullständig parkeringskarta hittar du här!

Parkeringsplatser Hamntorget avstängda 2022-05-16 2022-07-08
Kungsgatan – gångfartsområde

Mellan Brogatan-Hamntorget

2022-05-30 2022-07-03
Hamntorget – avstängd gata – utfart

(Gäller ej leveranser)

2022-05-28 2022-07-07 Alla dagar 07:00-24:00
Hamntorget – avstängd gata – infart 2022-06-09 2022-06-09
Hamntorget – avstängd gata – infart 2022-06-13 2022-06-20
Hamntorget – avstängd gata – infart 2022-07-01 2022-07-03
Parkeringsplatser Kungsgatan avstängda 2022-05-26 2022-07-05
Parkeringsplatser Kungsgatan avstängda
(bakom Konserthuset)
2022-05-23 2022-07-05
Kungsgatan avstängd (Roskildegatan-Henry Dunkers plats) 2022-05-30 2022-07-05 Alla dagar 08:00-24:00

Elsparkcyklar
Under expot kan du välja att ta dig runt med hjälp av elsparkcyklar. Information om var elsparkcyklar finns hittar du i leverantörernas respektive app. Följande leverantörer finns TIER, Bolt, Voi och Lime.

Kontakt

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenterh22@helsingborg.se

Hitta hit

Dela på

Profil

Karta

MITT H22

info

följ oss