h22 logo

Dela på

Bra att veta

Bra att veta

Här samlar vi information om stadsmässan H22 City Expo, som tog plats i Helsingborg mellan 30 maj och 3 juli 2022.

Praktisk information

Hur många kom, upplevde och hämtade inspiration kring framtidsfrågor från H22 City Expo?

Siffror från Telia Insight visar att expons huvudområden sammantaget har haft runt en miljon besök mellan 30 maj och 3 juli. Uppgifterna är preliminära och under hösten samlas ytterligare data in för att kunna presentera slutgiltiga siffror.

Vilken typ av besökare hade H22 City Expo?

Framåtblickande branschfolk, nyfikna invånare, lösningsorienterade förändringsledare, intresserade samhällsaktörer, mängder av barnfamiljer, turister och andra eldsjälar som engagerat sig i staden och inspirerats, diskuterat och lärt av varandra för att hitta lösningar på morgondagens globala och lokala utmaningar. H22 City Expo har besökts av två kungligheter, fem ministrar, europaparlamentariker, två (en kvinnlig och en manlig) astronauter, nordiska kockeliten, internationella politiker och forskare.

Vilket typ av innehåll hade H22 City Expo

Det har varit 35 dagar av fantastiska upplevelser, spännande möten och färgsprakande underhållning. Allt med den smarta, innovationsdrivna, hållbara och omtänksamma staden i fokus. H22 City Expo har varit en innovationsshow där privat näringsliv, offentlig sektor, invånare, föreningar och många andra tillsammans skapat ett fantastiskt programinnehåll. Mängder med nyfikna har utforskat framtidens välfärdsinnovationer i Space to Innovate, undersökt livet i havet på Havoteket och gått en tur i visningslägenheter på till exempel Drottninghög. Under Expon har också European Innovation Councils nya innovationsnätverk lanserats och en FN-konferens har genomförts. Ett av världens mest innovativa universitet, MIT, har varit på plats och jobbat med staden. Dessutom har besökarna kunnat njuta av folkfest, mat, konserter och ovanliga kulturupplevelser.

Vad händer med H22-paviljongen nu? 

Paviljongen står kvar till den 14 augusti. Det finns ett antal förslag på hur paviljongen ska användas efter expon och det pågår just nu en invånardialog i Helsingborgsrummet (Oceanhamnen) där invånare kan tycka till om förslagen. Fastighetsnämnden kommer fatta beslut i höst. Under sommaren kommer paviljongen att fungera som en infopoint för besökare och turister.

Vi hann inte träffa Superhjältarna. Stannar de i stan, och var kan vi i så fall träffa dem?

Superhjältarna har varit mycket populära och kommer att finnas kvar i Helsingborg. I sommar hittar man Superhjältarna här:  Eldar eller Vinda, to-sö kl 13 på H22 Paviljongen. Blubba eller Larve, to-sö kl 15 i Oceanhamnen, vid Havoteket.

Finns det några H22-saker att köpa?

Ja, det finns affischer, en H22-bok, vykort, vattenflaskor och ett uppläggningsfat designat av Ingegerd Råman och Orrefors. Försäljningsplatser är H22-paviljongen och Drottningen på Drottninghög.

Vi tänkte besöka Expon nästa sommar. Kan vi gå på Expon då?

H22 City Expo är unik, och inte återkommande, precis som industri- och designmässan H55 och Sveriges första bomässa H99. Helsingborg har en lång tradition av stadsmässor som gjort avtryck i historien på olika sätt.

Vilka sevärdheter kan man fortsätta att besöka efter H22 City Expo i sommar? 

Under sommaren finns en rad möjligheter för den som inte hunnit med allt. Flera av de välbesökta programpunkterna som är gratis kommer att finnas kvar till och med den 14 augusti. Dessutom finns mycket att upptäcka i Oceanhamnen som är en helt ny stadsdel där man tagit det cirkulära tänket till en nivå i världsklass. Här kan man se och uppleva den eldsprutande skulpturen Hamngästen, lekplatsen Djungellekan, Pixlapiren och de spontana mötesplatserna OPS!-arna med sina smarta lösningar.

 

Drottninghög som också var en av de fyra expo-områdena under H22 har väckt globalt intresse genom det innovativa och dialogbaserade arbetet som blåst nytt liv i stadsdelen. Här kan man upptäcka hur ett helt grannskap förändrats med hjälp av invånarna. I sommar går det att se ett stadsodlingsprojekt, den annorlunda marknadsplatsen DM, uppfinningsrika lekplatser och nyskapande bostadsformer.

Dessutom kan man uppleva H22 City Expo här i sommar:

o   H22-paviljongen – varje dag 10.00-18.00

o   Havoteket – varje dag 9.30-17.00 (stängt må 4 juli)

o   72-lägenheten fre-sön 

o   People’s Walk (Peoples Voice-tornet av returbackar)

o   The Breath  

o   DM – Do More  alla dagar 8.00-18.00

o   Superhjältarna  Eldar eller Vinda, to-sö 13.00 på H22-paviljongen. Blubba eller Larve, to-sö 15.00 i Oceanhamnen, vid Havoteket

o   Djungellekan

o   Dinosaurielekplatsen

o   Helsingborgsrummet  ons-to 13.00-17.00, fre 13.00-16.00, lör 10.00-16.00

o   Återbrukspaviljongen i Slottshagen, Slottshagen IRL må-fre 10:00-17:00, t.o.m. 12 augusti

o   Varma platser

o   H22 på Dunkers kulturhus: Barnens H22t0 – en ny era AQUANAUTS – ExpeditionenEtt skepp blir till

 

Läs mer på www.visithelsingborg.com/h22upplevelser

Var H22 City Expo miljöcertifierat?

H22 City Expo var ett hållbarhetscertifierat evenemang via Greentime. Vill du veta mer, besök www.greentime.se.

Varför hette det H22 City Expo?

H:et står för Helsingborg. 22 anspelar på året 2022 när stadsmässan H22 City Expo genomfördes. H22 är också en blinkning till de tidigare mässorna H55 och H99, även om dessa var mer avgränsade mässor.

Vad är det för skillnad på H22 och H22 City Expo?

H22 är Helsingborgs stora välfärdssatsning där vi vill utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Stadens arbete med H22 består av två delar:

– En stadsgemensam satsning på innovation. Det handlar om själva resan mot en smartare och mer hållbar stad.

– H22 City Expo – En hållplats där vi riktade ljuset mot allt det som åstadkommits fram till 2022 genom att anordna en stadsmässa.

H22 City Expo, var det en festival, en stadsmässa eller något annat?
Ambitionen med H22 City Expo var att erbjuda allt det där. Det var en innovationsshow för alla åldrar.

Vem var initiativtagare och arrangör av H22 City Expo?

Koncernen Helsingborgs stad, det vill säga alla stadens förvaltningar, samt hel- och delägda bolag var initiativtagare och huvudarrangörer till H22 City Expo. Evenemangets programinnehåll arrangerades av förvaltningar, bolag och H22 Partners – det vill säga företag, akademi och organisationer som valde att bli samarbetspartners med Helsingborgs stad och H22.

Utforska Helsingborgs stad

Var vänder man sig för att veta mer om vad som finns att göra i Helsingborg?

Visit Helsingborg

Besök Visit Helsingborg (www.visithelsingborg.com) för att få tips och inspiration på vad du kan hitta på i och omkring Helsingborg.

Du kan även följa Visit Helsingborg i sociala medier för mer inspiration.

Instagram: https://www.instagram.com/visithelsingborg

Facebook: https://www.facebook.com/visithelsingborg

InfoPoints

Väl på plats i Helsingborg finns 27 InfoPoints som du hittar på bland annat hotell och besöksmål.
Här kan du få hjälp med de vanligaste frågorna om vår stad. Förutom kunnig personal, hittar du även broschyrer med aktuella kartor och aktiviteter för säsongen.

Läs mer om InfoPoints på www.visithelsingborg.com/infopoints

Upplev hela regionen

Du kan även läsa mer om hur du kan uppleva hela regionen här på vår hemsida: https://www.h22cityexpo.se/njut-av-hela-regionen

Kontakt

Hitta till Helsingborg

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat