h22 logo

Dela på

Bra att veta

Bra att veta

Här samlar vi information som är bra att veta för dig som ska besöka H22 City Expo

Inträde
Programmet för H22 City Expo erbjuder mängder av aktiviteter för alla. Det mesta är gratis att ta del av men vissa programpunkter kommer ha en entréavgift. Information finns i respektive programpunkt.

Var finns programmet – finns det som en app?
Det kommer inte finnas en nedladdningsbar app, utan du tar enkelt del av ett uppdaterat programinnehåll på denna webbplats. Webbplatsen finns i två versioner, en svensk, den webbsida du befinner dig på nu, och en engelsk version som nås på www.h22cityexpo.com

Finns programmet för H22 City Expo på papper?
Programmet kommer inte finnas på papper. Du hittar alltid uppdaterat program här på webben.

Hur ser programmet ut – är det klart eller kommer det att fyllas på mer allteftersom?

Du hittar alltid aktuellt program på den här webbplatsen. Många nya programpunkter tillkommer löpande fram tills att H22 City Expo startar den 30 maj 2022.

Finns det informationspunkter där jag kan få mer information?
Ja, alla områden kommer att ha bemannade informationspunkter. Platserna för dessa kommer du så småningom kunna hitta här på vår webbplats.

Kommer det att finnas mattält och andra festligheter?
Det kommer att finnas gott om mat och underhållning på H22 City Expo. Följ hur programmet växer fram här på webbplatsen.

Finns det något för barn?
Ja det kommer finnas många aktiviteter för barn, både lärande och roliga. Skriv in sökordet ”Barn” i sökfältet så listas alla programpunkter som passar för de yngre, nyfikna besökarna. 

Parkering
Vi undersöker möjligheten att skapa parkeringsutrymme i närheten av City Expots olika områden. Vi rekommenderar att alla som kan nyttjar kollektivtrafiken och cyklar eller promenerar. På så vis underlättar vi för de som inte har samma alternativ, samtidigt som vi är snälla mot miljön.

Öppettider
Vi planerar just nu för hur öppettiderna kommer att se ut. Information om detta kommer innan årsskiftet.

Kan man besöka områdena även när det inte finns några programpunkter?
Hela Helsingborg kommer att vara öppet och tillgänglig precis som vanligt. Ytterst få platser stängs av för expot.

Larmnummer
112 vid nödsituation
(11414 vid icke brådskande)

FAQ

H22 är Helsingborgs stora välfärdssatsning där vi vill utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Stadens arbete med H22 består av två delar: 1. En stadsgemensam satsning på innovation. Det handlar om själva resan mot en smartare och mer hållbar stad. 2. H22 City Expo – En hållplats där vi sätter ljus på allt det som åstadkommits fram till 2022. Efter H22 City Expo fortsätter den långsiktiga satsningen på innovation. (läs mer om H22 City Expo längre ner)

H22 City Expo är allt det där. Det är en innovationsshow.

Alla från bransch till familjer och barn, turister och både nationella och internationella målgrupper

Det kommer bli en innovationshow utan dess like och finns bara en enda chans att uppleva detta, under 35 dagar sommaren 2022.

Helsingborg stads hel- eller delägda bolag, H22 Partners, lokalt näringsliv. De kommer visa upp vad de har testast och utvecklat inför H22 City Expo, det som är framtiden i en smart och hållbar stad i just deras bransch.

Det finns många offentliga toaletter i Helsingborg redan. Här finner ni dem på en karta https://helsingborg.se/uppleva-och-gora/toaletter/ Under City Expot kommer dessa att kompletteras så att vi har tillräckligt många. Var dessa är kommer du att kunna hitta på kartan här på webbplatsen.

Det kommer att finnas alkoholservering på några av expoområdena. Mer information kommer längre fram i planeringen.

Ja via Greentime. För mer info om Greentime: https://greentime.se/

Vi räknar med att det kommer att vara mycket folk i stan under H22 City Expo, därför rekomenderar vi att använda kollektivtrafiken eller cykel/promenad för att ta dig dit. Du slipper leta parkeringsplats och är samtidigt snäll mot miljön. Mellan områdena går det fint att cykla eller promenare, gång- och cykelstråk kommer att märkas upp så att du enkelt hittar. Det går även bra att åka buss de längre sträckorna. Även dessa stopp kommer att märkas ut.

Det inte kommer finnas någon turistbyrå, men det kommer finnas en paviljong på Stortorget som kommer fungera som ett showroom för hela regionen med utställare och olika aktörer.

Hx är Helsingborgs årliga stadsfestival med fokus på att prova på aktiviteter tillsammans med lokala aktörer samt musik och mat. H22 City Expo är en internationell stadsmässa likt H55 eller H99. H22 City Expo syftar till att lyfta fram innovationer för hur vi löser framtidens utmaningar.

Trafiken kommer att påverkas på ytterst få platser. H22 kommer att gå ut med tydlig information om vilka dessa få platser är.
Inga busslinjer kommer att förändras. Eventuellt att trafiken förstärks så att vissa bussar i staden går oftare än vanligt.

Kontakt

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Hitta hit

Dela på

MITT H22

info

följ oss