h22 logo

Dela på

Sand mellan tårna

Badplatser

Längs nordvästra Skånes kust finner du ett pärlband av fina badstränder med vatten av hög kvalitét och sand som för tankarna till sydligare breddgrader. En solig dag tar du brassestolen och picknickkorgen under armen till Vejbystrand eller Nyhamnsläge för en härlig dag bland vågorna. Eller varför inte Fortuna strand i Rydebäck? Vid regn och rusk söker du mysigt skydd i någon av regionens kallbadhus, exempelvis Kallis eller Pålsjöbaden, där ett traditionsenligt bastu- och kallbad ger ro i själen och skärper dina sinnen. Ett dopp med utsikt över Öresund är något alldeles speciellt, inte minst under kvällstid när solen behagfullt sänker sig över horisonten. Läs mer om några av alla fina badplatser här nedan.

familjenhelsingborg_bad_┬®lisawikstrand10-preview

Fria bad

Detta är en av Helsingborgarnas favoritstränder, en bred och lång sandstrand där du väljer om du vill bada direkt från stranden eller någon av bryggorna. Här finns också den populära vattengungan. I anslutning ligger Gröningen med sin fina lekplats Surflekan, kiosker och restauranger. Perfekt för hela familjen.

Foto: Lisa Wikstrand

Domsten-Bad-Anna-Alexander-Olsson

Domsten

I Domsten finns bland annat en 500 m lång fin sandstrand som passar perfekt för barnen. I den lilla hamnen är det populärt att fiska små krabbor och om du har tur man kan även lyckas se någon säl som ligger och solar sig på någon av klipporna.

Tropical

Tropical Beach

På Tropical Beach mitt i stan vajar palmerna i vinden och ger verkligen en utomlands-känsla. Njut av sanden, vågorna och utsikten över sundet!

vikingstrand-anna-alexander-olsson

Vikingstrand

Vikingstrand är en lång sandstrand med flera härliga bryggor. Här är även hunden välkommen på anvisad del av stranden. Vikingstrand är bästa badet för dig med funktionsnedsättning med en tillgänglighetsanpassad brygga.

Foto: Anna Alexander Olsson

kvällsdopp-gröningen-Anna-Alexander-Olsson

Gröningen/Järnvägsmännens bad

Här badar du från brygga och solar på det stora trädäcket eller gräsytorna. Tidigare låg här en stor tågbangård och då var ett dopp i havet populärt för arbetarna. Här finns även bland annat utegym, Surflekan och minigolf.

Foto: Anna Alexander Olsson

Badande på en brygga vid Hittarps strand

Hittarp

I den lilla byn Hittarp norr om Helsingborg finns en fin sandstrand med bryggor. Stranden ansluter även till Kulla Gunnarstorps naturreservat som bjuder på fina promenadstråk längs kusten.

Foto: Anna Alexander Olsson

Råå-Vallar-Martin-Sörbo-2048x1364

Råå vallar

Vid Råå Vallar hittar du en Långgrund sandstrand precis söder om Helsingborg. Här landsteg en gång i tiden den danska armén och du kan fortfarande se tydliga spår av den försvarsvall som staden anlade. Här startar även Helsingborgs två snorkelleder.

Foto: Anna Alexander Olsson

Rydebäck-Tannus-1920x1080

Rydebäck

I Rydebäck breder en flera hundra meter lång sandstrand ut sig. Därtill finns en 190 meter lång brygga och även en badflotte att hoppa från. Gräsytorna ovanför stranden lämpar sig perfekt för drakflygning eller en fotbollsmatch.

Foto: Anna Alexander Olsson

rååbaden (1)

Rååbaden

Rååbadet ligger en bit norr om Råå småbåtshamn, i de gulmålade träbyggnaderna som ligger utsträckta längs stranden. På badet finns tre avdelningar som alla har en egen badbrygga; en familjeavdelning där badkläder är obligatoriskt, en herravdelning och en damavdelning.

Foto: Måns Fornander

pålsjöbaden_badplatser

Pålsjöbaden

Pålsjöbaden benämndes först ”det Follinska badhuset”, eftersom det uppförts av familjen Follin. Badet var inte direkt ensamt i området – det fanns flera privata badbryggor och hytter vid den här tiden, men Pålsjöbaden är den enda som står kvar idag. 1912 blev kallbadhuset tillgängligt för allmänheten.

kallis_badplatser

Kallis

Kallis, kallbadhuset på Gröningen, har anor från 1865 men den nuvarande formen designades av arkitekten Jeppe Hagaard Andersen år 2012. Från början hette badet ”Nya kallbadhuset” och låg på pelare ute i Öresund, precis som Pålsjöbaden.

bjärehalvön (1)

Bjärehalvön

Bjärehalvön är en perfekt dagsutflykt från Helsingborg. På Bjärehalvön kan du komma nära naturen på Hallandsåsen, hitta magnifik utsikt på de dramatiska klipporna på Hovs Hallar, finna stillhet på någon av de många klapperstens- och sandstränderna eller leva jetsetliv i sommar- och tennisstaden Båstad.

Läs mer om Bjärehalvön här: visithelsingborg.com

Foto: Michael Tannus

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat