h22 logo

Dela på

Aktiviteter

Helsingborg är en fantastisk utgångspunkt när du vill ge dig ut på äventyr, stora som små. Kanske börjar äventyret redan på färjan över sundet, mot konst och gemyt i Danmark. Eller kanske behöver du en paus från stadsbruset och beger dig ut i naturen till Söderåsens lugn eller det vilda Kullaberg. Från Helsingborg tar du dig enkelt till regionens guldkorn.

ven_badplatser1

Ven

Ven, är en liten men välbesökt pärla smitt i Öresund! Ta med hela familjen och spendera en dag på ön. Hyr cyklar, utforska miljön och stanna till vid någon av alla mysiga butiker eller restauranger. Ön har ett varierat utbud av charmiga caféer och restauranger i allt från lummiga trädgårdar till fantastisk utsikt över hav och vidder. Smaka den lokalproducerade glassen från Hvens glassfabrik och bröd gjort på durumvete från ön. Barnen älskar Ven och tycker det är spännande att åka cykel eller cykla själv! Fiska krabbor i Norreborg, pausa på naturlekplatsen i Tuna by, bada på stranden i Kyrkbacken och leta efter fina stenar vid Möllebacken.

 

Läs mer om Ven här upplevven.se

tumlarsafari_aktiviteter (1)

Tumlarsafari på Kullaberg

Tumlaren är den lilla tandvalen som lätt förväxlas med delfinen. Och det är egentligen inte så konstigt – de är slående lika. På Kullaberg kan du uppleva ett Tumlarsafari med Kullabergsguiderna. Hoppa i RIB-båten och förbered dig på en färd som går både på öppet hav och i Kullabergs mystiska grottor! En upplevelse du sent kommer glömma!

 

Läs mer om Kullaberg här: Kullabergs Naturreservat 

kallbad_aktiviteter1

Kallbadhus

Badkulturen har onekligen gamla anor i Helsingborg. I nästan 150 år har det funnits kallbadhus i staden, och få helsingborgare kan tänka sig sin stad utan dem. Utmed kustremsan från norr till söder finns tre kallbadhus: Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden. Vilket du än väljer kan du vara säker på att du kommer njuta av ett traditionsenligt bastu- och kallbad som ger ro i själen och skärper dina sinnen.

 

Läs mer om Helsingborgs kallbadhus här: Kallbad i Helsingborg

Baksidan av två trädäckstolar på Gröningen. En person sitter i en av stolarna och tittar ut över Sundet.

Gröningen & Fria Bad

Träd in i Helsingborgarnas gemensamma vardagsrum! Gröningen, som ligger i anslutning till centrum, är en oas i mitten av en pulserande stad. Njut av det gröna gräset och någon av alla restauranger längs strandpromenaden. Fria Bad, precis bredvid Gröningen, är en av Helsingborgarnas favoritstränder, en bred och lång sandstrand där du väljer om du vill bada direkt från stranden eller någon av bryggorna. Här finns också den populära vattengungan. Perfekt för hela familjen!
Foto: Per Sjöberg

 

Läs mer om Helsingborgs stränder här: visithelsingborg.com

Vandra på Kullaberg

Vandra på Kullaberg

Kullaleden är en del av Skåneleden som tar dig runt Kullahalvön från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg och Arild till Utvälinge. Leden är totalt 7 mil lång och erbjuder många varierade upplevelser längs sträckan. Här finns Helsingborgs medeltida stadskärna, landborgens vackra vyer över Öresund och Danmark, de välkända slotten Sofiero, Kulla Gunnarstorp, Krapperup, stränder, pittoreska kustsamhällen, Kullabergs dramatiska klippformationer och Skäldervikens fågelrika sandstränder. Kort och gott, mycket upplevelser på de sju milens vandring.
Foto: Studio E

 

Läs mer om Kullaleden här: kullaleden.se

street-art-Per-Sjöberg-1920x1080

Art Street Helsingborg

Gatukonstnär, streetartare, graffare, konstnär…ja kärt barn har många namn. #artstreethbg lyfter fram lokala, nationella och internationella streetart-konstnärer på Söder i Helsingborg. Helsingborg arrangerar årligen en återkommande festival inom streetart med fötterna i den lokala reaktiviteten uppkryddad med internationell flärd och färg. I appen Guide Helsingborg hittar du “Från Street art till Graffiti” och “#artstreethbg” som är två rundturer där du får upptäcka Helsingborgs gatukonst. Appen hjälper dig att hitta runt, hitta rätt och få storyn bakom sevärdheterna.
Foto: Per Sjöberg

 

Läs mer om Gatukonsten i Helsingborg här: artstreethbg.se

Färjan Tycho Brahe vid Parapeten, på väg att angöra Helsinginborg och Knutpunkten.

Tura

Med enbart omkring fem kilometer fågelvägen över till Helsingör, har det glittrande sundet länge varit en populär resväg för nytta och nöje. Till den senare kategorin hör att ”tura”. Detta lokala uttryck innebär att man avnjuter en god middag, lunch eller dryck ombord på båten medan den åker fram och tillbaka, Helsingborg-Helsingör, utan att gå av. Ofta kan du åka så många gånger du vill på samma biljett. Läs mer om vad som gäller för att tura på Forsea och Sundsbussarna. Får du för dig att hoppa av i Helsingör kan du läsa mer här!

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat